Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23: 2o χρυσό ο Μπίλας με φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ -2o μετάλλιο για τον Β. Μακρυγιάννη

Φανταστικός ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Δουβλίνο, κατέκτησε τη πρώτη θέση και στα 50μ πεταλούδα και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. 

Κατέκτησε και αυτή τη κορυφή με τη φανταστική επίδοση 23.16 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κριστιάν Γκολομέεβ που ήταν 23.19 από το 2018 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Και όπως τόνισε: «Ο μοναδικός μου στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχα καθαρό μυαλό, ήθελα να τερματίσω πρώτος και τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές».

Ο Μπίλας έδειξε και στο μέρος της εξέδρας που ήταν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και πανηγύριζαν αυτή τη κορυφαία στιγμή, το νέο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. 

Ο Αυστριακός Μπούχερ με 23.30 και ο Δανός Νίκελσεν με 23.57 ακολούθησαν τον πρωταθλητή μας που έφερε το τρίτο χρυσό για την χώρα μας και έκτο συνολικά μετάλλιο στην διοργάνωση.

Δεύτερο μετάλλιο για τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, τρίτος στα 100μ ύπτιο

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο, κατέκτησε πριν λίγο το χάλκινο στα 100μ ύπτιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του 1ου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Κολύμπησε σε χρόνο 54.40, τερμάτισε 4ος αλλά ανέβηκε στη τρίτη θέση του βάθρου καθώς ο πρώτος ήταν ο Πίτερ Κέτζε από τη Νότια Αφρική με 53.44. Ο Μακρυγιάννης χάρισε στη χώρα μας το 5ο μετάλλιο στη διοργάνωση (δυο χρυσά , δυο χάλκινα και ένα ασημένιο).

Από το Δουβλίνο θα επιστρέψει και με το εισιτήριο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 (Ντόχα) στα 50μ ύπτιο. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Τζόναθον Άνταμ με 53.67 και το ασημένιο ο Ολλανδός Βαν Βέστερινγκ με 54.08.

Έξι μετάλλια

Λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο, ο Μπίλας αγωνίσθηκε με την ομάδα μας στην 4Χ100μ ελεύθερο mixed. Μαζί του, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος, η Γεωργία Παυλοπούλου και η Ζαχαρούλα Καλογερή. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 6η θέση με 3:31,26, αλλά ουσιαστικά στην 5η αφού πρώτη ήταν η ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Μάρκος με 7:55.80 τερμάτισε στην 4η θέση στη γρήγορη σειρά των 800μ ελεύθερο και στη γενική κατάταξη πήρε την 5η θέση.

Η Ελλάδα κατέκτησε στη διοργάνωση έξι μετάλλια, τρία χρυσά, δυο χάλκινα και ένα ασημένιο.

Δείτε επίσης:

Ευρωπαϊκό κολύμβησης Κ23: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μπίλας – Αργυρό ο Μακρυγιάννης

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος

Ευρωπαϊκό κολύμβησης Κ23: Ο Δημήτρης Μάρκος μετά το χρυσό στα 200 μ., κατέκτησε το χάλκινο στα 400 μ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί